Zelené fazolky na másle

Lehký salát jako teplý předkrm, nebo jako salát k různě upravené zvěřině. Vhodný také na rauty nebo recepce. Salát z fazolových lusků na másle s piniovými oříšky.


3.1130x
15 min

Postup přípravy

Fazolové lusky očistíme, ale nekrájíme. Do hrnce dáme vařit vodu. Když voda vře, osolíme ji a přidáme lusky. Ty lehce povaříme. Nesmí ale být rozvařené nebo moc tvrdé. Prostě akorát křupavé. Uvařené lusky scedíme a necháme trochu vychladnout.



Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme lusky, které lehce osmažíme, pak je zalijeme cinzanem a krátce podusíme. Mezitím nasucho opražíme piniové oříšky.



Servírujeme je na talíři posypané piniovými oříšky. Před podáváním vše lehounce polijeme olivovým olejem. Jídlo nesmí být studené.

user-icon

autor tono2


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelené fazolky na másle

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena