Lehký salát jako teplý předkrm, nebo jako salát k různě upravené zvěřině. Vhodný také na rauty nebo recepce. Salát z fazolových lusků na másle s piniovými oříšky.
sůl | |
100 g | máslo |
125 g | piniové ořechy |
60 g | panenský olivový olej |
400 g | čerstvé fazolové lusky |
50 ml | cinzano bianco dry |
Fazolové lusky očistíme, ale nekrájíme. Do hrnce dáme vařit vodu. Když voda vře, osolíme ji a přidáme lusky. Ty lehce povaříme. Nesmí ale být rozvařené nebo moc tvrdé. Prostě akorát křupavé. Uvařené lusky scedíme a necháme trochu vychladnout.
Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme lusky, které lehce osmažíme, pak je zalijeme cinzanem a krátce podusíme. Mezitím nasucho opražíme piniové oříšky.
Servírujeme je na talíři posypané piniovými oříšky. Před podáváním vše lehounce polijeme olivovým olejem. Jídlo nesmí být studené.
autor tono2
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena