Zelené fazolky na másle

Lehký salát jako teplý předkrm, nebo jako salát k různě upravené zvěřině. Vhodný také na rauty nebo recepce. Salát z fazolových lusků na másle s piniovými oříšky.


3.1130x
15 min

Postup přípravy

Fazolové lusky očistíme, ale nekrájíme. Do hrnce dáme vařit vodu. Když voda vře, osolíme ji a přidáme lusky. Ty lehce povaříme. Nesmí ale být rozvařené nebo moc tvrdé. Prostě akorát křupavé. Uvařené lusky scedíme a necháme trochu vychladnout.



Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme lusky, které lehce osmažíme, pak je zalijeme cinzanem a krátce podusíme. Mezitím nasucho opražíme piniové oříšky.



Servírujeme je na talíři posypané piniovými oříšky. Před podáváním vše lehounce polijeme olivovým olejem. Jídlo nesmí být studené.

user-icon

autor tono2


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelené fazolky na másle

Zpět na recept