Žebra s paprikou

Vepřová žebírka naložená v marinádě z medu, kayenského pepře, octa a sójové omáčky. Výborný recept.


3.0585x
45 min

Postup přípravy

Med smícháme s pepřem, sójovou omáčkou a octem. Hořčičný prášek rozpustíme ve lžíci vody a přidáme k medu. Vepřová žebra potřeme ochuceným medem a necháme uležet asi 5 hodin. Cibuli a papriku očistíme, nasekáme na kostičky a rozpálíme gril. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme anýz, cibuli a papriku a dusíme asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Žebírka vyndáme z marinády, osušíme a na grilovacím tácku grilujeme asi 25 minut, občas obracíme a potíráme marinádou. Cibuli s paprikou ohřejeme a podáváme společně s masem. Žebra s paprikou jsou vynikajícím hlavní chodem, jako příloha postačí krajíc čerstvého chleba.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žebra s paprikou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena