Žebra s paprikou

Vepřová žebírka naložená v marinádě z medu, kayenského pepře, octa a sójové omáčky. Výborný recept.


3.0585x
45 min

Postup přípravy

Med smícháme s pepřem, sójovou omáčkou a octem. Hořčičný prášek rozpustíme ve lžíci vody a přidáme k medu. Vepřová žebra potřeme ochuceným medem a necháme uležet asi 5 hodin.

Cibuli a papriku očistíme, nasekáme na kostičky a rozpálíme gril. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme anýz, cibuli a papriku a dusíme asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem.

Žebírka vyndáme z marinády, osušíme a na grilovacím tácku grilujeme asi 25 minut, občas obracíme a potíráme marinádou. Cibuli s paprikou ohřejeme a podáváme společně s masem.

Žebra s paprikou jsou vynikajícím hlavní chodem, jako příloha postačí krajíc čerstvého chleba.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žebra s paprikou

Zpět na recept