Zdravý dýňový koláč na americký způsob

Po tomto dýňovém koláči se u vás doma jen zapráší! Recept ocení zejména ti, kterým se urodily dýně.


4.712x
60 min
4×

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 °C. Z polohrubé a celozrnné mouky, strouhané citronové kůry, vejce a medu (případně javorového sirupu či agáve) uhněteme těsto, které dáme vychladit.

Dýni oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme a vaříme ve vodě, dokud nezměkne. Poté vodu slijeme a dýni rozmixujeme. Přidáme zakysanou smetanu, vejce, mletou skořici, citronovou šťávu, med (případně javorový sirup či agáve) a důkladně promícháme.

Dortovou formu vymažeme máslem a položíme na ni těsto, které následně propícháme vidličkou či špejlí. Okraje těsta upravíme! Poté vlijeme náplň a takto připravený dýňový koláč dáme péct do trouby na 5 - 10 minut při 200 °C. Poté teplotu snížíme podle potřeby na 180 - 150°C a pečeme dalších 30 - 40 minut, dokud nebudou okraje narůžovělé.

Zdravý dýňový koláč na americký způsob necháme vychladnout a můžeme podávat. Kdo má radši sladší, může si do náplně přidat více medu nebo javorového sirupu, ale potom už nebude koláč tak zdravý.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zdravý dýňový koláč na americký způsob

Zpět na recept