Zdravé sezamové ovesky

Můj vlastní veganský recept na ovesky, které obsahují minimum nežádoucího tuku.


4.58x
60 min

Postup přípravy

Připravíme si veškeré suroviny. Banán oloupeme a rozmixujeme společně se sezamovým olejem. Brusinky překrájíme na menší kousky.

Do velké misky odvážíme jemné vločky, přidáme celozrnnou mouku, sůl, mletou skořici, špetku muškátového oříšku, smetanu, med, rozmixovaný banán s olejem a dobře promícháme. Vznikne nám hustá hmota, do které ještě zapracujeme sezamová semínka, nadrobno nasekané loupané mandle a brusinky. Těsto necháme v chladu chvíli odležet.

Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta tvoříme menší kopečky (ovesky). Aby se nám těsto nelepilo na ruce, namáčíme si prsty ve vodě, kterou jsme si připravili do misky.

Zdravé sezamové ovesky vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a upečeme dozlatova.

Zdravé sezamové ovesky necháme 1 - 2 dny odležet, trochu změknou a chutnají pak lépe. Ale samozřejmě kdo nevydrží, podává ihned. Je to skvělá svačinka a náhrada za klasické sladkosti.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zdravé sezamové ovesky

Zpět na recept