Zdravé banánové lívance

Recept na rychlé, zdravé, bezlepkové a hlavně dobré lívance.


4.0286x
20 min
7×

Postup přípravy

Palačinky versus lívance - co vede u vás? Vybrali jsme ty nejlepší recepty našich čtenářů - inspirujte se!


Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!


Palačinky


Banán střední velikosti nakrájíme na kolečka (asi tak asi 5 mm). K banánu přidáme rozklepnutá vejce a dobře rozmixujeme. Můžeme mixovat ručním mixérem nebo tím klasickým elektrickým. Já používám ruční mixér. Pokud bychom chtěli lívance sladší, přidáme cukr podle chuti. Já lívance nesladím. Těsto rozlijeme na pánev. Pokud nemáme lepší pánev, tak raději přidáme kapku oleje, aby se nám těsto nepřilepovalo. Lívance smažíme do té doby, než usoudíme, že už nejsou syrové, tedy když už jsou trochu nazlátlé. Během smažení trochu snižujeme teplotu z nejvyšší dolů, abychom lívance nespálili. Zdravé banánové lívance můžeme podávat s marmeládou nebo šlehačkou. Já si je dávám samotné, záleží jen na vaší chuti.


 

user-icon

autor jennynka16


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zdravé banánové lívance

Zpět na recept