Zdravé banánové lívance

Recept na rychlé, zdravé, bezlepkové a hlavně dobré lívance.


4.0286x
20 min
7×

Ingredience

2 ksvejce
1 ksbanán

podle chuti

cukr

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Banán střední velikosti nakrájíme na kolečka (asi tak asi 5 mm). K banánu přidáme rozklepnutá vejce a dobře rozmixujeme. Můžeme mixovat ručním mixérem nebo tím klasickým elektrickým. Já používám ruční mixér. Pokud bychom chtěli lívance sladší, přidáme cukr podle chuti. Já lívance nesladím. Těsto rozlijeme na pánev. Pokud nemáme lepší pánev, tak raději přidáme kapku oleje, aby se nám těsto nepřilepovalo. Lívance smažíme do té doby, než usoudíme, že už nejsou syrové, tedy když už jsou trochu nazlátlé. Během smažení trochu snižujeme teplotu z nejvyšší dolů, abychom lívance nespálili. Zdravé banánové lívance můžeme podávat s marmeládou nebo šlehačkou. Já si je dávám samotné, záleží jen na vaší chuti.

Vyzkoušejte i jiné recepty na lívance 

Palačinky versus lívance - co vede u vás? Vybrali jsme ty nejlepší recepty našich čtenářů - inspirujte se!

Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!

Palačinky

Recepty do sbírky: Oblíbené domácí vafle 10x jinak

Připravte si tuto původně belgickou pochoutku na 10 způsobů. Snídaně, kterou potěšíte nejen děti. Chutnají božsky se šlehačkou, čerstvým ovocem, marmeládou, čokoládou i medem.

Recepty

user-icon

autor jennynka16

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zdravé banánové lívance

Zpět na recept
Druh jídla
Palačinky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena