Lívance z kynutého těsta

Recept, který se vždy hodí. Lívance si můžeme připravit i jako sladký hlavní chod.


4.7198x
0
48×

Postup přípravy

Mléko nalejeme do hlubšího hrnce, zahřejeme a odebereme trochu do hrníčku, do kterého přidáme droždí a trochu cukru. Uděláme kvásek.

Do hrnce s mlékem přidáme cukr, špetku soli, máslo a vejce, vše vyšleháme metličkou. Postupně vmícháme mouku, poté kvásek a znovu vymícháme metličkou. Vydržíme tak dlouho, dokud není těsto hladké. Těsto na lívance přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Těsta by mělo být jednou tolik.

Připravíme si lívanečník, mažeme kouskem tuku a lívanečky jeden po druhém upečeme.

Když jsou lívance hotové, mažeme je jahodovým džemem, sypeme tvarohem. Lívanečky můžeme ozdobit i šlehačkou nebo kousky ovoce.

Hlavní fotografie: Thinkstock.com






Palačinky a lívance stokrát jinak

user-icon

autor l.enka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lívance z kynutého těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká