Lívance z kynutého těsta

Recept, který se vždy hodí. Lívance si můžeme připravit i jako sladký hlavní chod.


4.7198x
0
48×

Ingredience

těsto

2 lžícecukr
1 gsůl
2 ksvejce
2 lžícemáslo
1 lmléko
0.5 kostkydroždí
700 gpolohrubá mouka

podle potřeby

šlehačka
tvaroh
ovoce
tuk na smažení

na potření

malinový džem

Postup přípravy

Mléko nalejeme do hlubšího hrnce, zahřejeme a odebereme trochu do hrníčku, do kterého přidáme droždí a trochu cukru. Uděláme kvásek. Do hrnce s mlékem přidáme cukr, špetku soli, máslo a vejce, vše vyšleháme metličkou. Postupně vmícháme mouku, poté kvásek a znovu vymícháme metličkou. Vydržíme tak dlouho, dokud není těsto hladké. Těsto na lívance přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Těsta by mělo být jednou tolik. Připravíme si lívanečník, mažeme kouskem tuku a lívanečky jeden po druhém upečeme. Když jsou lívance hotové, mažeme je jahodovým džemem, sypeme tvarohem. Lívanečky můžeme ozdobit i šlehačkou nebo kousky ovoce. Hlavní fotografie: Thinkstock.com

Palačinky a lívance stokrát jinak

user-icon

autor l.enka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lívance z kynutého těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena