Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, natrháme čerstvou bazalku. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Rozehřejme teflonovou pánev (bez tuku!). Až je pánev rozehřátá, vložíme na ni přichystanou tortillu - necháme tak dlouho, dokud na tortille můžeme bez spálení ponechat ruku. Poté otočíme na druhou stranu.
Po otočení ihned mašličkou nanášíme a roztíráme bazalkové pesto - jemný nános, ale až do okrajů (pokud přesáhneme okraj, nic se neděle). Naskládáme rajčata (dle chuti) a posypeme nastrouhaným sýrem. Nahoru posypeme bazalkou. Na pánvi necháme až do chvíle, kdy se sýr rozpustí (nemusí úplně).
Zdravou pizzu Margheritu ihned za tepla podáváme.
Receptem je základní pizza na způsob italské Margherity, ale dá se přichystat prakticky na všechny způsoby, které známe u klasických pizz.
Pokud dietu nedržíte a chcete vyzkoušet, doporučuji použít klasickou mozzarellu (ovšem samozřejmě nestrouhat), sýr boryna je používán díky nízké kalorické hodnotě.