Čokoládu rozdrobíme a necháme rozehřát ve vodní lázni, rozmícháme dohladka a vychladíme. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Máslo a 50 g cukru utřeme do bílé pěny, žloutky přidáváme jednotlivě a čokoládu po lžících. Bílek osolíme a ušleháme do tuhé konzistence, postupně přidáváme 100 g cukru a šleháme, až je sníh pevný a lesklý.
Strouhanku smícháme s mandlemi a moukou, opatrně promícháme také s připraveným sněhovým a čokoládovým krémem. Těsto vlijeme do formy a pečeme.
Hotový srnčí hřbet vyklopíme až za 15 minut, musí být vychladlý, ozdobíme loupanými mandlemi nakrájenými na tyčinky a v závěru polijeme polevou. Před krájením necháme zdobený srnčí hřbet vychladnout.