Recept na plněné ořechy zná snad každý. Se zdobením si ale jde pohrát i u tohoto druhu vánočního cukroví.
Hodnocení
4.5
/ 5 (35x)
Doba přípravy
160 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Máslo200 g
Žloutek1 ks
Cukr moučka100 g
Hladká mouka 300 g
Mleté ořechy100 g
Náplň
Máslo200 g
Rum
Cukr moučka100 g
Mleté ořechy100 g
Mleté piškoty100 g
Na ozdobu
Čokoládová poleva
Barevný kokos
Podle potřeby
Máslo na vymazání formy
Postup přípravy
Z hladké mouky, ořechů, cukru, změklého másla a žloutků vypracujeme těsto a necháme odpočinout v lednici.
Rozdělíme ho na několik dílů, vyválíme váleček a odtrháváme kousky, kterými vyložíme dobře vymazané formičky na ořechy.
Naplněné formičky dáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečené necháme vychladnout a vyklopíme.
Během pečení připravíme krém. V misce promícháme máslo s cukrem, mletými ořechy, piškoty a dochutíme rumem. Vyšleháme do hladkého krému.
Na každý ořech naneseme vrchovatě krému, přiklopíme druhým dílem a přitiskneme. Nakonec plněné ořechy máčíme v čokoládové polevě z obou stran a jeden konec obalujeme v barevné kokosové moučce. Ukládáme do chladu.