Zbojnická pečeně

Osvědčený recept na hovězí plátek s chutnou omáčkou a vařenými brambory.


4.19x
90 min
1×

Ingredience

1 kscibule
10 dkghladká mouka
15 dkganglická slanina
60 dkgzadní hovězí maso

podle chuti

3-4 stroužkyčesnek
olej
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme. Z očištěného hovězího masa připravíme plát, přes folii ho naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, poklademe plátky slaniny, svineme a ovážeme provázkem. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, vložíme maso, opečeme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme v troubě a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, potom přisypeme mouku, osmažíme, zalijeme vodou a řádně provaříme. Šťávu scedíme a dochutíme solí s pepřem. Zbojnickou pečeni nakrájíme na plátky a přeléváme šťávou. Jako příloha ke zbojnické pečeni jsou nejvhodnější brambory, případně i knedlíky.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zbojnická pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena