Zázvorový čaj s ovocem

Osvěžující čaj s mnoha prospěšnými či léčivými účinky. Příjemnou variantou je podávání zázvorového čaje v létě, ovšem jen mírně vychlazeného.


4.328x
25 min
1×

Postup přípravy

Na jemném struhadle nastrouháme zázvor, připravíme si citronovou, případně pomerančovou šťávu. Do konvice cca 1,5l vložíme koření, zázvor (pro zvýraznění chuti ještě případně 4 sáčky porcovaného čaje citron se zázvorem od Jemči.) Zalijeme horkou vodou a necháme louhovat asi 15 minut. Poté osladíme medem (nebo hnědým cukrem), přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, pak ještě necháme několik minut odstát. Podle potřeby zázvorový čaj znovu přihřejeme.

Pozn.: Čím déle necháme zázvor louhovat, tím bude čaj pálivější. Optimální je skutečně 15, max. 20 minut.

Příznivé účinky zázvorového čaje s ovocem: Celkové pročištění organismu, antiseptické účinky, pomáhá při počínajících bolestech v krku, má dobrý účinek na trávení (např. po opulentním obědě), dodává celkové povzbuzení (např. při obtížném vstávání či přílišném a stresujícím pracovním vypětí).
user-icon

autor alyš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zázvorový čaj s ovocem

Zpět na recept