Zázvorová polévka

Tato polévka prý prospívá proti nachlazení a zcela jistě čistí organismus.


3.617x
25 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

Máslo rozpustíme, osmahneme na něm cibuli spolu se strouhanou kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel, aj.). Buďto si strouhanou směs zakoupíme jako hotový produkt nebo použijeme zeleninu vlastní a čerstvou. V tom případě každou zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo.

Doplníme o rýži, zalijeme vodou a vaříme s kostkou zeleninového vývaru doměkka.

Před dovařením vmícháme do polévky utřený česnek a čerstvě nastrouhaný zázvor.

Zázvorovou polévku můžeme podávat s osmaženými kousky chleba.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zázvorová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.