Zázvor v medu

Tento recept je vynikající prevencí proti chřipce a rýmě.


5.01x
10 min

Postup přípravy

Zázvor oloupeme a nakrájíme na co nejmenší kousky. Zázvor můžeme také nastrouhat. Citron rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu.

Zázvor vložíme do menší a dobře uzavíratelné skleničky, která má hrdlo široké tak, aby se do ní vešla malá lžička. Přilijeme šťávu z citronu a přidáme tekutý med. Na 1 cm zázvoru dávám 2 lžičky medu a 1 citron. Vše dobře promícháme, uzavřeme a dáme na tři dny do lednice.

Zázvor v medu podáváme každé ráno po 2 lžičkách. Je skvělou prevencí proti nachlazení a chřipce.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zázvor v medu

Zpět na recept