Recept na výborné závitky z uzeného bůčku naplněné zelím.
Hodnocení
5.0
/ 5 (2x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
1 lžíce
cukr
1 ks
cibule
1 lžička
kmín
1 lžíce
provensálské koření
8 plátků
uzený bůček
250 g
kyselé zelí
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kyselé zelí vymačkáme, vmícháme do něj půl lžičky kmínu, drobně nakrájenou cibuli a lžíci cukru.
Plátky bůčku lehce naklepeme. Na každý plátek nasypeme trochu provensálského koření, osolíme, opepříme, narovnáme na ně vrstvu zelí, stočíme do závitku, sepneme je špejlemi a potřeme olejem.
Závitky zvolna pečeme po obou stranách v předehřáté troubě.
Závitky z uzeného masa podáváme s brambory.