Jednoduché závitky z lasagní. Lasagne se dají plnit čímkoliv. Stačí použít fantazii.
Hodnocení
3.1
/ 5 (102x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Náplň
Slanina100 g
Sůl
Cibule1 ks
Kmín
Zelí600 g
Créme fraîche5 lžic
Ostatní
Vývar250 ml
Lasagne12 plátků
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Zelí nasekáme najemno. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Rozehřejeme teflonovou pánev. Slaninu na ní necháme osmažit a pustit tuk. Přidáme cibuli a osmažíme ji dozlatova.
Přidáme zelí a kmín a směs necháme aspoň 5 minut podusit a pak vychladnout.
Lasagne povaříme 5 minut ve vroucí vodě a necháme je okapat na utěrce. Do zelné směsi vmícháme creme fraiche a směs opepříme a podle potřeby osolíme. Lasagne rozložíme na pracovní plochu. Rozdělíme na ně směs, zavineme je a rozpůlíme. Naskládáme je do zapékací misky, zalijeme vývarem, přikryjeme a pečeme asi 30 minut. Náplní můžeme naplnit cannelloni.
Jinak velice zajímavý recept.zelíčko,slaninka,kmín,cibulka.Já osobně to mám takhle ráda:)
jangajer
Zakysaná smetana
Jen jsem chtěla napsat pro někoho kdo není tak zběhlý jako Jana,ktrá recept poslala,že Creme Fraiche:Zjednodušeně zakysaná smetana, jemná a lahodnější.Dá se udělat i doma.Recept dodám.