Závitky plněné žervé se zelím

Sýrovo-zelné závitky v omáčce plné slaniny a jablek


3.0919x
45 min

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme žervé. Zavineme a pevně sepneme. Cibuli najemno posekáme.

V pánvi rozehřejeme olej, vložíme závitky a ze všech stran je orestujeme. Přidáme cibuli a krátce osmahneme. Poté podlijeme vínem a rajčatovou šťávou. Závitky plněné žervé dusíme zhruba 15 minut.

Bílé zelí nakrájíme na proužky, jablka na špalíčky a zakapeme citronovou šťávou. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi opečeme dokřupava. Přidáme jablko, chvíli podusíme a vyjmeme. Ve výpeku rozpustíme sádlo, vsypeme zelí a asi 10 minut za stálého míchání dusíme. Potom přidáme slaninu s jablkem a ochutíme solí a pepřem.

Do šťávy z masa vlijeme smetanu, zahustíme jíškou, osolíme a opepříme.

Závitky plněné žervé podáváme s dušeným jablečným zelím. Vhodnou přílohou jsou knedlíky i brambory.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Závitky plněné žervé se zelím

Zpět na recept