Vaření.czReceptyZávitky plněné žervé se zelím

Závitky plněné žervé se zelím

Sýrovo-zelné závitky v omáčce plné slaniny a jablek


3.0919x
45 min

Ingredience

olej
sůl
1 kscibule
100 mlsmetana
1 ksjablko
sádlo
100 mlbílé víno
mletý bílý pepř
20 ganglická slanina
citronová šťáva
300 gbílé zelí
100 mlrajčatová šťáva
400 gvepřová kýta
instantní jíška
1 kostkabylinkové žervé

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme žervé. Zavineme a pevně sepneme. Cibuli najemno posekáme. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme závitky a ze všech stran je orestujeme. Přidáme cibuli a krátce osmahneme. Poté podlijeme vínem a rajčatovou šťávou. Závitky plněné žervé dusíme zhruba 15 minut. Bílé zelí nakrájíme na proužky, jablka na špalíčky a zakapeme citronovou šťávou. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi opečeme dokřupava. Přidáme jablko, chvíli podusíme a vyjmeme. Ve výpeku rozpustíme sádlo, vsypeme zelí a asi 10 minut za stálého míchání dusíme. Potom přidáme slaninu s jablkem a ochutíme solí a pepřem. Do šťávy z masa vlijeme smetanu, zahustíme jíškou, osolíme a opepříme. Závitky plněné žervé podáváme s dušeným jablečným zelím. Vhodnou přílohou jsou knedlíky i brambory.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Závitky plněné žervé se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena