Zavináče z hub

Na podzim nasbíráme na loukách spoustu čirůvky dvoubarvé a nevíme, co s ní. Vynikající recept od houbařů z Chocně.


4.015x
35 min

Postup přípravy

Zavináče z mlženek dle A. Hemerky. Mlženky, čirůvky fialové nebo dvoubarvé, hlívy ústřičné otřeme vlhkým hadříkem nebo omyjeme. Přidáváme i vařené Ucho Jidášovo, václavky či penízovky sametonohé. Sklenice hezky vypadá a jsou dobré.

Rozkrojíme je na půlky, asi 4x4 cm. Třeně (nohy) odstraníme. Houby dáme do hrnce a podle toho,kolik máme hub,tak do poloviny naplníme nálevem z jednoho dílu octa a dvou dílů vody. Přidáme koření. Vše vaříme asi 10 minut.

Mezi tím si připravíme cibuli nakrájenou na kolečka a 3,5 l sklenici. Cibule musí být víc než 1/3 množství hub. Když máme houby uvařené, vařič nevypínáme. Do sklenice dáme hrst cibule, houby, popřípadě feferonku a pokračujeme takto po vrstvách.

Do nálevu, který máme na vařiči, nalijeme asi 3 lžíce oleje a necháme převařit asi 3 minuty. Houby s cibulí zalijeme vařícím nálevem a zavíčkujeme.

Za dva dny na zavináčích z hub každý labužník pochutná.
user-icon

autor borovec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zavináče z hub

Zpět na recept