Závin s mandlemi a pistáciemi

Neodolatelný závin z meruněk, pistáciové a mandlové náplně. Doporučuji opravdu použít třtinový cukr.


3.1118x
90 min

Postup přípravy

Máslo necháme rozpustit a mléko ohřejeme. Mouku smícháme se špetkou soli a prosejeme ji do mísy. Droždí rozdrobíme v troše vlažného mléka a přidáme lžičku cukru. Kvásek přikryjeme a necháme asi 10 minut kynout na teplém místě. Plech vyložíme pečícím papírem.

Ve zbylém mléce rozšleháme vejce. Společně s kváskem vše vlijeme do mouky. Přidáme rozpuštěné máslo, cukr a vypracujeme hladké těsto. Necháme jej v míse kynout na teplém místě asi 40 - 60 minut.

Pistácie a mandle samostatně umeleme. Do každých oříšků dáme zbytek ingrediencí a umícháme z nich nádivku. Troubu předehřejeme na 180 °C a kompotované meruňky scedíme.

Těsto rozdělíme na 2 části. Každou polovinu vyválíme, potřeme ji náplněmi, obložíme meruňkami a zavineme. Pokud chceme, můžeme vytvořit věnec. Záviny uložíme na plech a pečeme asi 45 minut.

Mezitím ohřejeme meruňkovou marmeládu a propasírujeme ji. Upečené záviny potřeme marmeládou a posypeme mandlovými lupínky.

Závin s mandlemi a pistáciemi podáváme studený.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Závin s mandlemi a pistáciemi

Zpět na recept