Závin s jablky a ořechy

Obdoba klasického českého štrůdlu, hlavně pro ty, co neradi rozinky.


3.086x
60 min

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 175 °C. Připravíme si nízký plech, pečící papír a čistou utěrku.

Mouku prosejeme do mísy, osolíme a spolu s vlažnou vodou a olejem uhněteme hnětačem (nejdříve stupeň 1, později 3) na hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odležet. Čím déle, tím lépe.

Mezitím si nasekáme ořechy. Z jablek, vanilkového a skořicového cukru, rumu a ořechů smícháme nádivku.

Odleželé těsto rozdělíme na čtyři díly a na pomoučené utěrce vyválíme do tenka. Pomáháme si i rukama. Rozpuštěným máslem potřeme těsto, posypeme strouhankou a rozprostřeme nádivku. Pomocí utěrky zabalíme do závinu, potřeme máslem a dáme na plech. Stejně postupujeme u zbylých třech dílů.

Záviny pečeme asi 45 minut dozlatova. Občas potřeme máslem, nebo vejcem.

Podáváme jemně posypané moučkovým cukrem nebo ozdobené šlehačkou.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Závin s jablky a ořechy

Zpět na recept