Vaření.czReceptyZavařená strouhaná jablka

Zavařená strouhaná jablka

Recept na zimu z vlastních jablíček. Hodí se do štrúdlu i na koláče.


4.816x
60 min
2×

Postup přípravy

Máte hodně jablek a málo místa na jejich uskladnění? Pak je čas sáhnout po osvědčeném receptu našich babiček. Stačí jablka nastrouhat, natlačit do sklenic a sterilovat. Pokud dodržíte jistá pravidla, mohou takto zakonzervovaná vydržet několik let. A zde je postup. Jablka rozkrojíme a vyřízneme jádřince. Pokud je slupka tvrdá, odstraníme ji. Je-li měkká, nemusíme okrajovat. Zatím dáváme jablka do vody s troškou octa nebo citronové šťávy, aby příliš nezhnědla. Připravená jablka nastrouháme a necháme chvíli odpočinout, aby pustila šťávu. Strouhaná jablka plníme do sklenic, pořádně utlačujeme, šťávu pravidelně odléváme. Musíme utlačovat skutečně napevno, jinak se jablka rozvaří nebo vyrazí víčko a vytečou do zavařovacího hrnce! Nelekneme se, že jablka zhnědla, po uvaření zase zesvětlají. Strouhaná jablka vložíme do zavařovacího hrnce a vaříme mírným varem (od počátku varu 15 minut). Po 15 minutách vytáhneme zavařená strouhaná jablka z hrnce a necháme vychladnout. Takto sterilovaná jablka můžeme používat celou zimu do štrúdlů, závinů a na koláče.
user-icon

autor karolvlach


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zavařená strouhaná jablka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena