Zavařená cuketa

Recept na zavařenou cuketu s mírně sladkokyselou chutí.


5.05x
45 min
1×

Postup přípravy

Cuketu očistíme od jader a na hrubém struhadle nastrouháme. Cibuli oloupeme a také nastrouháme, nebo nakrájíme nadrobno. Cuketu promícháme s cibulí, cukrem, solí, kmínem a octem. Směs necháme 30 minut odležet. Cuketovou směs naplníme do sklenic, uzavřeme víčkem a při 85 °C zavařujeme 30 minut. Takto zavařenou cuketu v zimě jen podusíme na troše sádla a hlídáme, aby se nerozvařila. Při konečném vaření dochucujeme podle potřeby. Cuketu používáme místo zelí či špenátu jako přílohu k pečenému a dušenému masu. Ale samozřejmě lze zavařenou cuketu použít i v bezmasých receptech.
user-icon

autor Oblíbené

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zavařená cuketa

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena