Zavařená cuketa

Recept na zavařenou cuketu s mírně sladkokyselou chutí.


5.05x
45 min
1×

Postup přípravy

Cuketu očistíme od jader a na hrubém struhadle nastrouháme. Cibuli oloupeme a také nastrouháme, nebo nakrájíme nadrobno. Cuketu promícháme s cibulí, cukrem, solí, kmínem a octem. Směs necháme 30 minut odležet.

Cuketovou směs naplníme do sklenic, uzavřeme víčkem a při 85 °C zavařujeme 30 minut.

Takto zavařenou cuketu v zimě jen podusíme na troše sádla a hlídáme, aby se nerozvařila. Při konečném vaření dochucujeme podle potřeby. Cuketu používáme místo zelí či špenátu jako přílohu k pečenému a dušenému masu. Ale samozřejmě lze zavařenou cuketu použít i v bezmasých receptech.
user-icon

autor Oblíbené


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zavařená cuketa

Zpět na recept