Zapékaný květák

Květákové růžičky zapečené se sýrem.


3.0106x
60 min
1×

Postup přípravy

Květák očistíme, opereme ve vodě a rozeberme na růžičky. Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak květák vyjmeme a necháme okapat.

Česnek oloupeme, prolisujeme a zpěníme na oleji nebo na másle. Restovaný česnek rozprostřeme na dno zapékací mísy. Přidáme okapaný uvařený květák. Sýr nastrouháme a posypeme jím květák v zapékací míse.

Nakonec poklademe sýr kousky másla, pokapeme kečupem a v předehřáté troubě zapečeme dozlatova.

Zapékaný květák podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaný květák

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.