Zapékaný květák se žampiony

Květákový mozeček a smažený květák, to je klasika. Vyzkoušejte tentokrát jinou, ale o nic méně chutnější variantu úpravy květáku.


4.636x
90 min
5×

Ingredience

těsto

špetkasůl
4 ksvejce
4 lžícemáslo
100 gstrouhanka
1 kscibule
1 kskvěták
špetkadrcený kmín
100 gsterilované žampiony
50 gsterilovaný hrášek

na ozdobu

1 svazečekpetrželka

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Květák omyjeme, uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a vychladlý jej pak rozebereme na růžičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Přidáme houby a hrášek, dochutíme solí a drceným kmínem, krátce podusíme.

Vejce rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. V míse utřeme žloutky s máslem a troškou soli do pěny. Pěnu smícháme s květákem, houbami, strouhankou a nakonec i se sněhem z bílků.

Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme vzniklým těstem. Nákyp zapékáme v rozehřáté troubě přibližně 45 minut. Hotovou pochoutku ozdobíme petrželkou.

Zapékaný květák se žampiony podáváme s kyselou okurkou.
user-icon

autor Jiřina K


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaný květák se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.