Zapékaný květák s uzeninou

Recept na zapékanou zeleninu se sýrem, uzeninou a rajčátky.


4.110x
120 min

Postup přípravy

Květák očistíme a dáme vařit do osolené vody. Po uvaření květák rozdělíme na růžičky a nadrobno, nebo na plátky, květák nakrájíme. Kabanos nasekáme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.

Do vymazané zapékací mísy dáme část zpracovaného květáku, posypeme strouhaným tvrdým sýrem, přidáme kolečka kabanosu a plátky slaniny. Slaninu může nahradit i česnekový bok, je ještě chutnější. Pokryjeme plátky rajčat. Takto naskládáme více vrstev, poslední vrstvou musí být květák. Nakonec zalijeme rozšlehaným vejcem.

Připravenou směs dáme péct do vyhřáté trouby a zapékáme dozlatova, na povrchu nám musí vzniknout kůrčička.
user-icon

autor voskovka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaný květák s uzeninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská