Zapékaný hrách s rýží

Jednoduchý recept ze suchého hrachu, rýže a voňavé bylinky.


3.97x
60 min

Ingredience

2-3 ksčesnek
1 kscibule
200 grýže
400 mlzeleninový vývar
200 gsuchý hrách

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
majoránka

Postup přípravy

Hrách přebereme, propláchneme a namočíme na noc do studené vody. Potom hrách ve stejné vodě uvaříme doměkka a scedíme. Rýži propláchneme, zalijeme vývarem a přikryjeme. Rýži vaříme asi 15 minut. Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli. Cibuli smícháme s hrachem, rýží, prolisovaným česnekem, solí a majoránkou. Hrách s rýží vsypeme do vymazané zapékací mísy a ve vyhřáté troubě zapečeme. Zapékaný hrách s rýží podáváme jako hlavní chod třeba se sterilovanou zeleninou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaný hrách s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena