Na recept použijeme 4 středně velké banány. Ty oloupeme, rozkrojíme na půlky a podélně rozkrojíme. Máslo rozpustíme (asi 50g). Připravíme si loupané mandle, případně je spaříme a oloupeme.
Větší zapékací misku vymažeme rozpuštěným máslem, vyskládáme ji banány, zasypeme mandlemi. Banány máslem potřeme, pokapeme citronovou šťávou a medem. Posypeme sezamovými semínky a dáme do vyhřáté trouby zapéct dozlatova. Zapékáme při střední až vyšší teplotě 10 - 15 minut podle typu trouby.
Mezitím si v hrnečku rozpustíme čokoládu na vaření a přilijeme ji k šodó, krátce společně prohřejeme a ochutíme trochou mleté skořice.
Banány rozdělíme na talířky, přelijeme čokoládovým šodó a dozdobíme podle fantazie.
Hotové šodó běžně zakoupíme v supermaketu mezi mléčnými výrobky. Případně si připravíme šodó domácí.