Zapékané zeleninovo-sýrové brambory

Oběd nebo večeře z jednoho pekáčku. Trochu jiný recept na francouzské brambory, který je vhodný i pro vegetariány.


3.97x
90 min

Postup přípravy

Brambory důkladně očistíme pod tekoucí vodou, můžeme si pomoci kartáčkem. Poté brambory ve slupce uvaříme doměkka, vodu osolíme. Scezené brambory necháme vychladnout a pak je pomocí příborového nože oloupeme.

Během vaření brambor si připravíme ostatní zeleninu, sýr a směs k zalití. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné měsíčky, papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, společně osmahneme na olivovém oleji. Sýr na hrubém struhadle nastrouháme. Vejce rozklepneme do misky, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou pažitku a pořádně rozšleháme.

Dno zapékací misky trošku vymažeme olejem a 2/4 brambor pomocí kolečka promačkáme do zapékací mísy. Dáme vrstvu sýra, vrstvu zeleniny a znovu brambory, znovu zeleninu, sýr a nakonec brambory. Celý obsah pekáčku zalijeme vajíčkovou směsí.

Troubu rozehřejeme na 200 °C, vložíme pekáček s brambory a necháme v troubě zapékat asi 35 - 45 minut podle typu trouby. Po upečení by měl být povrch zapečených brambor zlatavý.

Zapékané zeleninovo-sýrové brambory rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Můžeme přikusovat sterilovanou okurku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané zeleninovo-sýrové brambory

Zpět na recept