Vaření.czReceptyZapékané zeleninové flíčky s vejcem

Zapékané zeleninové flíčky s vejcem

Recept na těstoviny z trouby.


4.47x
75 min

Ingredience

3 ksvejce
2 ksjarní cibulka
0.5 plechovkysterilované žampiony
1 ksstřední cibule
3 ksvejce natvrdo
200 guzený eidam
1 ksbarevná paprika
1 hrstolivy bez pecky
300 gtěstoviny (flíčky)
2 dlmléko nebo smetana na vaření

podle chuti

sůl
vegeta
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo
olivový olej

Postup přípravy

Těstoviny (nejlépe flíčky) uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Ihned po uvaření je promícháme se lžičkou oleje a flíčky vsypeme do velké mísy. Tři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme, žampiony slijeme, stejně tak olivy. Zeleninu i žampiony rozkrájíme na menší kousky. Eidam také nakrájíme, případně nastrouháme nahrubo. Flíčky v míse promícháme se všemi ostatními surovinami, opepříme a podle chuti osolíme. Zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, kterou můžeme ještě jemně dochutit vegetou. Vsypeme do vymazané zapékací misky. Zeleninové flíčky s vejcem upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Pečeme na 175 °C 35 - 40 minut. Zapékané zeleninové flíčky s vejcem jsou nejlepší ihned po upečení, doplníme je tatarskou nebo jinou omáčkou.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapékané zeleninové flíčky s vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena