Zapékané vepřové řízky

Řízky, které se hodí pro slavnostnější příležitost, nebo pro milou návštěvu.


3.653x
45 min
2×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Sýr nakrájíme na plátky.

Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátem oleji. Ve vypečené šťávě osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme žampiony a dusíme doměkka.

Opečené řízky vložíme na pekáč, na každý řízek dáme podušené žampiony, přikryjeme plátky šunky a tenkými plátky sýra. Takto připravené řízky zalijeme smetanou a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 5 až 10 minut.

Podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor galaxy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané vepřové řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.