Zapékané vepřové kotlety s bramborem a sýrem

Jednoduchý recept na chutné hlavní jídlo s příchutí česneku. Recept z jednoho pekáčku.


4.662x
60 min
6×

Postup přípravy

Brambory omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky silné asi 1 mm. Možno nastrouhat na okurkovém struhadle.

Maso očistíme a naklepeme. Česnek utřeme se solí a pepřem. Touto pastou potřeme kotletky z obou stran.

Nyní vytřeme zapékací misku olejem a poklademe krájenými syrovými brambory, osolíme podle chuti. Druhou vrstvu bude tvořit maso a opět brambory, horní vrstva je opět maso.

Vše přelijeme smetanou a dáme péci do trouby. Když smetana vysmahne, posypeme vše strouhaným sýrem a zapečeme.

Zapečené kotlety podáváme se zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané vepřové kotlety s bramborem a sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká