Zapékané sýrové lasagne

Italské těstoviny v plátcích připravíme za pár minut. Zapékáme s omáčkou a pravou mozzarellou.


4.447x
45 min
5×

Postup přípravy

Lasagne uvaříme podle návodu na obalu v mírně osolené vodě. Vaříme 5 - 8 minut. Můžeme použít ale i lasagne, které se nepředvařují.

Mezitím si připravíme omáčku ze smetany, kostičky taveného sýru a bazalky, přidáme nastrouhanou bazalkovou mozzarellu. Na mírném ohni necháme sýry ve smetaně rozpustit a za stálého míchání připravíme hustší omáčku, kterou můžeme zředit mlékem. Podle chuti osolíme.

Mozzarelu nakrájíme na tenké plátky. Tvrdý sýr podle vlastního výběru nastrouháme na jemném struhadle. V misce sýr promícháme se lžící bazalky a tymiánu.

Zapékací misku vymažeme máslem a klademe vrstvu lasagní, vrstvu plátkované mozzarelly, zasypeme sýrem. Opět lasagne, opět sýrová vrstva a zakončíme lasagnovými plátky.

Zapékané sýrové lasagne dáme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme - asi 10 minut. Poté zalijeme omáčkou a necháme péct, dokud není povrch zlatavý a lasagne měkké (pokud jsme je předem nevařili). Dohromady zapékáme asi 40 minut.

Zapékané sýrové lasagne ihned po vyjmutí rozporcujeme a podáváme. Vždy doplníme o přílohu - čerstvou zeleninu.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané sýrové lasagne

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody