Česnek oloupeme a prolisujeme nebo nasekáme. Žampiony scedíme a necháme okapat. Oba druhy sýrů nastrouháme.
Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky a pomalu restujeme. Přidáme koření podle vlastní chuti (nejčastěji používám grilovací koření, ďábelskou směs, divočinu, oregano) a zalijeme malou troškou smetany.
Mezitím, co restujeme maso, dáme si vařit špagety. Když je maso poloměkké, přidáme žampiony, česnek a ještě trochu smetany, aby se nám vytvořil takový sos.
Uvařené špagety přecedíme a polovinu dáme do zapékací mísy. Na první část těstovin poskládáme vedle sebe plátky anglické slaniny a ty zalijeme polovinou masové směsi.
Poté dáme druhou vrstvu těstovin, anglickou slaninu a zalijeme zbytkem směsi. Celé to posypeme strouhanou nivou a cihlou a zalijeme zbývající šlehačkou.
Dáme do trouby na tak dlouho, dokud se nám sýry neroztečou. Z
apékané špagety můžeme podávat jak teplé, tak studené. Pro lepší chuť je můžeme posypat bazalkou. Skvělé jsou s trochou červeného vína.