Chuťově netradiční lehké jídlo, vhodné jako teplá večeře i studená večeře.
Hodnocení
3.4
/ 5 (10x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
3 ks
rajče
2 ks
šalotka
1 plechovka
zelené olivy
250 ml
smetana ke šlehání
1 špetka
provensálské koření
500 g
brambory vařené ve slupce
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata a šalotky nebo cibule oloupeme. Rajčata nakrájíme na kousky, šalotky na plátky nebo je nasekáme. Vypeckované olivy také nakrájíme.
Do pekáče střídavě klademe brambory, rajčata, šalotky, olivy a směs koření nebo rozmarýn. Olivové brambory zalijeme smetanou a zapékáme asi 35 minut v rozpálené troubě.
Zapékané olivové brambory podáváme samostatně nebo jako přílohu k masou.