Brambory oloupeme a nakrájíme. Menší brambory stačí rozkrojít podélně na půlky, větší brambory na čtvrtky. Dáme vařit do osolené vody s lístky petrželky, můžeme přidat i list medvědího česneku. Vaříme téměř doměkka, pak brambory slijeme, zelené lístky vyjmeme.
Kuřecí prsa opláchneme a nakrájíme podél vláken na hrubší dlouhé nudle. Z jednoho řízku by nám mělo vyjít 4 - 5 kousků. Maso si naložíme den předem do marinády, kterou připravíme smícháním olivového oleje, směsi koření na rožnění, soli a čerstvě namletého nebo jen nadrceného barevného pepře.
Pánev pořádně rozpálíme s plátkem či dvěma másla a maso osmahneme dozlatova. Vyjmeme z tuku a na stejné pánvi osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli.
Brambory vsypeme do zapékací misky, posypeme sušeným česnekem, poklademe kuřecími kousky a cibulí i s tukem. Znovu posypeme sušeným česnekem a pokryjeme vrstvou nastrouhané goudy. Přelijeme zakysanou smetanou promíchanou s trochou mléka na zředění. Smetanu pouze trochu osolíme. Můžeme prokládat čerstvými lístky bazalky.
Troubu vyhřejeme na 175 °C a vše zapékáme dozlatova. Asi po 5 minutách pečení podlijeme asi 1 - 2 dl zeleninového vývaru, vznikne nám moc dobrá šťáva. Brambory s kuřecím masem pečeme asi 35 - 40 minut.
Brambory zapékané s kuřecími nudličkami podáváme samostatně jako hlavní chod. Přidáme jen trochu čerstvé zeleniny na oblohu.