Zapékané čínské zelí

Jednoduchý a skvělý recept na dietní zapečené čínské zelí se žampiony s jogurtovo - smetanovou zálivkou a goudou.


3.2217x
45 min
1×

Postup přípravy

Zelí a žampiony očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky. Zelí nakrájíme na čtvrtiny, opereme a v osolené vodě je vaříme asi 6 minut. Vymažeme máslem zapékací misku. Sýr nastrouháme. Předehřejeme troubu na 200 °C



Uvařené zelí slijeme a rozložíme do zapékací misky. Na zelí rozložíme plátky žampionů a vše osolíme a opepříme. Zvlášť smícháme jogurt, smetanu, vejce a směs osolíme, opepříme a dochutíme kari kořením a strouhaným muškátovým oříškem. Směsí přelijeme žampiony, posypeme vše sýrem a vložíme do trouby.



Zapékáme asi 30 minut, dokud jídlo nezhnědne. Ihned podáváme.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané čínské zelí

Zpět na recept