Zapékané brambory se žampiony a pórkem

Zapečené brambory jsou vděčným pokrmem, lze je připravit ze surovin, co dům dá. Tento recept je na verzi s pórkem a žampiony.


4.04x
60 min
1×

Ingredience

3 ksvejce
8 ksbrambory
2 dlmléko
1 kscibule
1 kspórek
180 gniva
250 gžampiony
80 ganglická slanina

podle chuti

sůl
mletý pepř

na ozdobu

zakysaná smetana

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Brambory ve slupce uvaříme takřka doměkka. Budou-li trochu tvrdší, lépe se s nimi bude později pracovat. Necháme je vychladnout a poté je oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a rozpůlenou cibuli také. Nivu nastrouháme na hrubším struhadle a anglickou slaninu nakrájíme na menší kousky.

Vejce smícháme s mlékem, nivou, osolíme a opepříme.

Zapékací mísu vymažeme máslem a dno vyložíme polovinou brambor. Na brambory nasypeme cibuli, žampiony, pórek a jako poslední vrstvu opět použijeme plátky brambor. Vše přelijeme rozšlehanými vejci.

Brambory se žampiony a pórkem dáme na 30 - 40 minut zapéci do rozehřáté trouby na 160 °C.

Zapékané brambory se žampiony a pórkem podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod. Můžeme doplnit kopečkem zakysané smetany.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané brambory se žampiony a pórkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena