Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Šest vajec uvaříme natvrdo, sloupneme a nakrájíme také na plátky
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na másle.
Nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Fazole necháme okapat.
Česnek oloupeme a prolisujeme.
Připravíme si zálivku. V misce promícháme jogurt se zakysanou smetanou a syrovým vejcem. Vmícháme česnek, červenou mletou papriku a strouhaný parmazán.
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poklademe polovinou plátků brambor, vejci a fazolkami. Nyní vše osolíme, opepříme a zasypeme osmaženou cibulkou a pokryjeme druhou polovinou brambor.
Vše přelijeme zálivkou a v silně předehřáté troubě zapečeme dorůžova. Zapékané brambory s vejci můžeme podávat jako přílohu k pečené drůbeži, ale i jako samostatný pokrm se zeleninovými saláty.
Ano, varianta bez povrchového polití dipem se nazývá francouzské brambory.
Recept jsem vylepšil tím, že jsem do zálivky přidal koření na americké brambory, kteréžto obsahuje sušenou cibuli, sůl, červenou papriku a další koření.
Výsledek předčil má očekávání!
bonus
Re: Dobrý
Vypadá to dobře. Moje máma dělá něco podobného, ale říká tomu francouké brambory ;-)
bonus
Re:
Vypadá to dobře. Moje máma dělá něco podobného, ale říká tomu francouké brambory ;-)