Zapékané brambory s masem, zelím a zeleninou

Rychlé a syté jídlo, které je vhodné jak na oběd, tak k večeři.


4.826x
45 min
8×

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřové maso naklepeme. Maso volíme podle chuti. Dobrá je kotleta, krkovice i kýta.

Do vymazané zapékací mísy vkládáme na kolečka brambor tak, aby se sytě zakrylo dno. Na ně pokládáme naklepané vepřové maso, které osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením. Kdo má rád pikantnější, přidá ještě koření chilli nebo kari.

Na maso naskládáme nakrájenou zeleninu všeho druhu. Nejlépe paprika, rajčata, okurky. Nakonec dáme bílé kysané zelí. To ale nemusí být. Opět poklademe brambory, které osolíme a podle chuti okořeníme. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou. Brambory s masem, zelím a zeleninou pečeme rozehřáté troubě na 200 °C do změknutí masa.

Zapékané brambory s masem, zelím a zeleninou podáváme se zeleninovým salátem nebo sterilovanými okurkami.
user-icon

autor hnedoocko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané brambory s masem, zelím a zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská