Ideální jídlo pro milovníky brambor - rychlé a nenáročné na přípravu.
Hodnocení
2.8
/ 5 (12x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
2 stroužky
česnek
3 ks
vejce
1 dl
majonéza
1 dl
kečup
1 kg
brambor
5 dkg
rostlinný tuk
1 lžíce
polévkové koření
podle chuti
sůl
podle potřeby
strouhanka
tuk na vymazání
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Větší pekáč vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naklademe do něj vrstvu brambor.
Rozšleháme vejce, vmícháme kečup, majonézu, sůl, utřené stroužky česneku a polévkové koření. Na závěr přidáme rozpuštěný rostlinný tuk. Touto omáčkou zalijeme brambory a pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby.
Zapékané brambory s kečupem pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 25 minut.
Podáváme se zeleninovým salátem.