Vaření.czReceptyZapékaná rýže s tuňákem

Zapékaná rýže s tuňákem

Recept na zapékanou rýži s rybou a sýrem.


4.08x
75 min
1×

Ingredience

2 plátkymáslo
1 kshermelín
1 lžičkasaturejka
2-3 konzervytuňák v olivovém oleji
150 gbalkánský sýr
0.5 kelímkusmetana na vaření
2 hrstěnať jarní cibulky
1-2 hrnkyjasmínová rýže

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Jasmínovou rýži propláchneme, vložíme do hrnce vymazaného olejem, mírně osolíme, přidáme saturejku a zalijeme vodou asi 1,5 cm nad rýži. Tento obsah se nám během dušení vsákne. Rýži uvaříme téměř doměkka, stačí 12 - 15 minut. Mezitím si pekáček vymažeme máslem. Hermelín nakrájíme na tenké plátky a balkánský sýr nastrouháme nahrubo. Tuňáka slijeme. Nať jarní cibulky opláchneme a nakrájíme na jemná kolečka. Půlku rýže po mírném vychladnutí vsypeme do zapékací misky, rozprostřeme tuňáka, posypeme cibulovou natí a nakonec poklademe hermelín s balkánským sýrem. Zasypeme zbytkem rýže a urovnáme. Smetanu na vaření ochutíme mletým pepřem a rýži zalijeme. Na povrch poklademe pár plátků másla. Rýži s tuňákem vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 30 minut. Zapékanou rýži s tuňákem rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme. Ozdobíme zelenou bylinkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaná rýže s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena