Zapékaná pohanka s čočkou

Lahodná kombinace čočky a pohanky v jednom receptu.


4.738x
60 min
12×

Postup přípravy

Čočku namočíme na 2 hodiny a ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka, osolíme až před koncem vaření. Odlijeme část vody, ve které se vařila, asi 100 ml v hrnci necháme.

Mezitím co se vaří čočka, si připravíme pohanku. Pohanku krátce opražíme na sucho, zalijeme vroucí vodou (přibližně 1,5 krát tolik vody, kolik je pohanky), osolíme a necháme vřít 3 minuty, přikryjeme pokličkou, zabalíme do utěrky a deky a necháme asi 15 minut, než se voda vstřebá a pohanka změkne.

Na sádle nebo oleji mírně osmahneme nakrájenou cibuli s hřebíčkem a najemno nasekaným česnekem. Přemístíme do pekáče (hřebíček vyndáme), přidáme čočku s částí vody, ve které se vařila, promícháme s pohankou a ochutíme pomocí kari, skořice, pepře a případně ještě osolíme. Zarovnáme a na povrch a poklademe kousky másla.

Pohanku s čočkou zapékáme při 180 °C 15 minut, poté poklademe zbytkem másla a necháme ho rozpustit.

Zapékanou pohanku s čočkou podáváme jen tak nebo s klobásou nebo s volským okem.
user-icon

autor RenčaM


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaná pohanka s čočkou

Zpět na recept