Zapečený tuřín s mrkví

Zapékaná zeleninová jídla jsou čím dál více v oblibě. Vyzkoušejte třeba právě zapečený tuřín.


3.644x
75 min
2×

Ingredience

2 lžíceolej
125 mlmléko
1 svazečektymián
500 gmrkev
80 gsýr
250 mlzeleninový vývar
125 mlsmetana ke šlehání
800 gtuřín
350 gkuřecí prsa s kůží

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
muškátový oříšek

na ozdobu

petrželka

Postup přípravy

Tuřín dobře očistíme, rozčtvrtíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mléko, smetanu a vývar rozmícháme se solí, bílým pepřem a muškátovým oříškem.

Troubu předehřejeme na 175°C.

Do kulaté ohnivzdorné misky naskládáme vějířovitě do kolečka tuřín s mrkví, přelijeme ochucenou smetanou a zapékáme 60 minut.

Čerstvý tymián opereme, osušíme, lístky otrháme, část si necháme na ozdobení. Po 30 minutách zapékání posypeme tuřín se zeleninou strouhaným sýrem a tymiánem.

Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran dozlatova opečeme. Měkká kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a nakrájíme na šikmé plátky.

Zapečený tuřín s mrkví společně s kuřecím masem naaranžujeme na talíře, ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený tuřín s mrkví

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.