Zapečený tuřín s mrkví

Zapékaná zeleninová jídla jsou čím dál více v oblibě. Vyzkoušejte třeba právě zapečený tuřín.


3.644x
75 min
2×

Ingredience

2 lžíceolej
125 mlmléko
1 svazečektymián
500 gmrkev
80 gsýr
250 mlzeleninový vývar
125 mlsmetana ke šlehání
800 gtuřín
350 gkuřecí prsa s kůží

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
muškátový oříšek

na ozdobu

petrželka

Postup přípravy

Tuřín dobře očistíme, rozčtvrtíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mléko, smetanu a vývar rozmícháme se solí, bílým pepřem a muškátovým oříškem. Troubu předehřejeme na 175°C. Do kulaté ohnivzdorné misky naskládáme vějířovitě do kolečka tuřín s mrkví, přelijeme ochucenou smetanou a zapékáme 60 minut. Čerstvý tymián opereme, osušíme, lístky otrháme, část si necháme na ozdobení. Po 30 minutách zapékání posypeme tuřín se zeleninou strouhaným sýrem a tymiánem. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran dozlatova opečeme. Měkká kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a nakrájíme na šikmé plátky. Zapečený tuřín s mrkví společně s kuřecím masem naaranžujeme na talíře, ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečený tuřín s mrkví

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena