Zapečený šmakoun s brambory

Velmi lehké, zdravé a dietní jídlo.


4.25x
20 min
2×

Ingredience

1 kspaprika
3 ksbrambory
1 kscibule
2 ksrajče
200 gšmakoun
4 plátky20% sýr

podle chuti

1 lžičkasůl
1 lžičkamletý pepř
1 lžičkamletá sladká paprika

Postup přípravy

Střední brambory nakrájíme na 2 mm silné plátky.

Bramborami poklademe na dno zapékací misky. Osolíme je, opepříme a posypeme mletou paprikou. Na brambory navrstvíme osoleného šmakouna (dá se dobře loupat, nebo na plátky).

Šmakouna pokryjeme kolečky cibule, na to dáme plátky rajčete a papriky, ochutíme podle potřeby. Nakonec opět pokryjeme plátky brambor, můžeme potřít lučinou.
Šmakouna s brambory pečeme 40 - 50 minut při 150 °C. Před koncem dáme navrch plátky sýra.

Zapečený šmakoun s brambory je nejlepší teplý. Zapečeného šmakouna můžeme doplnit čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
user-icon

autor Alnilam


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený šmakoun s brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.