Zapečený pstruh s mandlemi a citronem

Ryba proložená citronem, zalitá smetanou a sypaná opraženými mandlemi.


4.822x
45 min
4×

Ingredience

2 kscitron
2 kspstruh
250 mlsmetana ke šlehání
4 ksjarní cibulka
100 gmandlové hoblinky

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

olej na vymazání

na ozdobu

petrželka kudrnka

Postup přípravy

Větší pstruhy vykucháme, očistíme, dobře umyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku je osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Zapékací nádobu vymažeme olejem a vložíme pstruhy.

Z jednoho citronu vymačkáme šťávu, druhý důkladně omyjeme, nakrájíme na kolečka a ty překrojíme na půlměsíčky. Kolečka citronů naskládáme do pstruhů i přes sebe. Pak ryby přelijeme citronovou šťávou a zasypeme drobně nakrájenou cibulkou.

Troubu rozehřejeme na 160 °C, vložíme pekáček s pstruhy a zapékáme asi 25 minut.

Zatím si opražíme hoblinky mandlí. Pekáček vyndáme z trouby, ryby posypeme mandlemi, zalijeme smetanou a 15 minut dopečeme.

Zapečeného pstruha s mandlemi a citronem ozdobíme sekanou kudrnkou. Vhodnou přílohou k zapečeným pstruhům je bramborová kaše nebo hranolky
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený pstruh s mandlemi a citronem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní