Vyzkoušejte snadný recept na přípravu zeleniny mexického původu (chayote), kterou plníme šunkovou směsí a zapékáme se sýrem.
Hodnocení
5.0
/ 5 (2x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Šunka80 g
Cibule1/3 ks
Zakysaná smetana2-3 lžíce
Tvrdý sýr3 lžíce
Čajot (chayote)1 ks
Podle potřeby
Olivový olej
Postup přípravy
Čajot (chayote) podélně rozkrojíme a v osolené vodě povaříme asi 10 minut do poloměkka. Pak odstraníme jádro a dužinu vydlabeme.
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, šunku nakrájíme na jemné kostičky. Sýr nastrouháme.
Dužinu nasekáme nadrobno. Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájenou dužinu čajotu a šunku a vše za stálého míchání zvolna opékáme doměkka.
Směs osolíme, opepříme a zahustíme zakysanou smetanou.
Připravenou směsí naplníme vydlabané půlky čajotu, posypeme sýrem a zapékáme při 180 °C asi 20 minut dozlatova.
Zapečený plněný čajot podáváme jako teplý předkrm nebo lehkou večeři s pečivem.