Vaření.czReceptyZapečený pangas s brambory

Zapečený pangas s brambory

Oběd z jednoho pekáčku.


4.617x
60 min
1×

Ingredience

olivový olej
4-5 ksvelké brambory
4 ksvětší mrkev
1 kgpangasius

podle potřeby

vývar

podle chuti

200 ggouda
provensálské koření
drcený kmín
sušený česnek
bylinková sůl

marináda

1-2 lžíceolivový olej
1.5 lžícekoření na ryby se sušenou zeleninou

Postup přípravy

Pangase necháme rozmrazit a potřeme marinádou z oleje a koření na ryby (speciální směs s obsahem sušené zeleniny). Je nesrovnatelně lepší než obyčejné koření na ryby. Necháme odležet přes noc. Brambory oloupeme, mrkev oškrábeme a obojí nakrájíme na kolečka. V hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme brambory i mrkev a osmahneme. Zasypeme kmínem, solí a provensálským kořením. Po krátkém osmahnutí přidáme sušený česnek, kterým nešetříme, podlijeme trochou vývaru a za občasného míchání necháme vývar vybublat. Ve stejné pánvi velmi krátce osmahneme naloženého pangase. Zeleninu přeneseme do vymazaného pekáčku. Poklademe pangasem a zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Můžeme ještě znovu posypat provensálským kořením. Pangase s brambory dáme péct do vyhřáté trouby asi na 35 - 45 minut. Zapečeného pangase s brambory podáváme jako teplý hlavní chod bez další přílohy, bude stačit zeleninový salát.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečený pangas s brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena