Zapečený květák se houbovou omáčkou

Jídlo pro milovníky květáku a hub.


3.3104x
60 min

Postup přípravy

Květák podle potřeby očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V troše vody je krátce podusíme.

V kastrůlku si zpěníme máslo. Přisypeme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme. Do prochladlé omáčky vmícháme žampiony, žloutek, pepř a sůl.

Květák rozložíme do tukem vymazané zapékací misky, přelijeme připravenou omáčkou a v předehřáté troubě jej zapékáme dorůžova.

Zapečený květák se houbovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený květák se houbovou omáčkou

Zpět na recept