Vaření.czReceptyZapečený květák se houbovou omáčkou

Zapečený květák se houbovou omáčkou

Jídlo pro milovníky květáku a hub.


3.3104x
60 min

Postup přípravy

Květák podle potřeby očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V troše vody je krátce podusíme. V kastrůlku si zpěníme máslo. Přisypeme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme. Do prochladlé omáčky vmícháme žampiony, žloutek, pepř a sůl. Květák rozložíme do tukem vymazané zapékací misky, přelijeme připravenou omáčkou a v předehřáté troubě jej zapékáme dorůžova. Zapečený květák se houbovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečený květák se houbovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena