Zapečený květák s parmezánem

Vhodná zeleninová příloha ke grilovanému masu nebo jen tak jako lehký hlavní chod při dietě. Velice jednoduché!


3.1198x
60 min

Postup přípravy

Květák omyjeme, očistíme a rozbereme na růžičky. Takto připravený jej vložíme zhruba na 15 minut do osolené vody (nebo octové). Zbavíme se tak malého hmyzu, který bychom normálně neviděli.
Parmezán nastrouháme.



Mezitím si dáme do většího hrnce vařit dostatek vody. Vroucí vodu trochu osolíme.


Růžičky květáku z osolené vody propláchneme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme je zhruba 10- 15 minut. Prostě dokud nejsou uvařené - na skus pevné ale měkké. Vytáhneme je z vody, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.



Zapékací misku vymažeme trochou máslem a posypeme ji asi třetinou sýra. Asi 20 gramů másla nakrájíme na vločky. Pak na vrstvu sýra položíme růžičky květáku a posypeme zbytkem sýra. Na vrstvu sýra poklademe vločky másla.



Rozehřejeme troubu a při teplotě 220 °C zapékáme 10 - 15 minut.


user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený květák s parmezánem

Zpět na recept