Zapečený květák s nivou

Květák připravený jinak. Recept na rychlý hlavní chod z květáku a nivy.


5.05x
30 min

Ingredience

50 gmáslo
125 mlmléko
1 kskvěták
10 dkgniva
2 lžícehladká mouka

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Květák 5 minut povaříme v osolené vodě. Mezitím si z 50 g másla a 2 lžic mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a podle potřeby vývarem z květáku. Osolíme, opepříme, okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem a vaříme ještě asi 10 minut. Vznikne nám tak bešamel. Nivu nastrouháme. Květák rozprostřeme do vymaštěných zapékacích misek, polijeme bešamelem a posypeme 4 lžícemi nastrouhané nivy. Květák pečeme v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C. Zapečený květák s nivou podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor katerzina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený květák s nivou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena