Recept na jednoduchý oběd vynikající za tepla i za studena.
Hodnocení
4.3
/ 5 (6x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Květák1 ks
Uzenina20 dkg
Plátkový sýr30 dkg
Omáčka
Vejce2 ks
Jogurt1 kelímek
Sýr20 dkg
Kari koření
Postup přípravy
Větší květák celý uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme jej vychladnout.
Po vychladnutí ho přendáme na zapékací mísu a opatrně rozkrájíme na pruhy 2 - 3 cm široké. Do každého řezu vložíme plátek tvrdého sýra, plátek šunky nebo jiné uzeniny a zase sýr.
Květák zalejeme omáčkou umíchanou z velkého jogurtu, vajec, strouhaného sýra, soli a kari. Květák s kari omáčkou zapečeme dozlatova. Podáváme teplý s brambory nebo za studena.